Tekstiilien laser sovellukset voidaan jakaa kolmeen sektoriin:

  • Tekniset tekstiilit
  • Sisustus
  • Muoti

 

Teknisillä tekstiileillä tekstiilien laserleikkaus tarjoaa etuna, että materiaaliin ei olla kosketuksissa. Laitteessa ei ole tylsyviä veitsiä ja silti voidaan leikata salamannopeasti. Muovia sisältävien tekstiilien tapauksessa useimmiten leikkuureuna on leikkun jälkeen sulautunut yhteen niin, että se ei pääse rispaantumaan. Laserleikkaus on näin ollen täydellinen ratkaisu esimerkiksi suodatinkankaiden leikkaamiseen.

Laserin avulla voidaan toteuttaa sisustuksessa hienoja kuviointeja, joita voidaan käyttää tietyissä kankaissa. Tämän ansiosta voidaan luoda ainutlaatuisia kankaita kalusteiden peittämiseen tai verhojen tekemiseen. Mutta myös seinäpeitteiden osalta mahdollisuudet ovat lähes rajoittamattomia.

Muotisovelluksissa laseria käytetään kankaiden käsittelyyn, kuten urheiluvaatteiden lävistyskuvioissa. Yhä useammin myös farkkujen denim kankaassa olevat ”kivipesukuvioinnit”  toteutetaan laserprosessina, jossa värjääntymisaste, ikääntyminen ja reikien koko ja sijainti voidaan määrittää täydellisesti.

Kivipesua käytetään farkkujen viimeistelyssä erilaisten kulutus- ja väriefektien aikaansaamiseksi. Farkut pestään isoissa pesukoneissa erityisten laavakivien kanssa. Menetelmä on yleinen, mutta sen heikkoutena on, että kaukaa tuodut laavakivet kuluvat pesussa ja ne saattavat rikkoa tekstiiliä pesun aikana liikaa. Lisäksi irtoava kivipöly kuluttaa pesukoneita. Kivipesuissa käytetään myös kivien lisäksi usein kemikaaleja kuten hypokloriittia, joka on haitallista ympäristölle ja työntekijöiden terveydelle.

Laser tarjoaa keinon käsitellä tekstiilejä monipuolisesti ilman kemikaaleja. Laserilla on mahdollista merkata tekstiiliin tarkkoja kuvioita tai kuvia tai tehdä vaikkapa farkkuihin räväköitä reikiä tai kulutuksia. Laserilla onnistuu myös tekstiiliin erilaisten väriefektien aikaansaaminen hajottamalla kuidun värimolekyylejä niin, että värillisestä kuidusta muuttuu väritöntä.

Myös muita materiaaleja, kuten fleece, puuvilla, huopa, silkki, pellava, pitsi, polyesteri, soft shell, Alcantara, neopreeni ja monet muut modernit materiaalit voidaan leikata ja merkitä täydellisesti laserilla.

Monia tekstiilejä käytetään myös mainontatarkoituksiin tai kyltteihin. Katso laserjärjestelmiemme mahdollisuudet myös Visual Communication sovelluksissa.

NRGL

Uuden sukupolven NRGL on nykyaikainen laserleikkuri moneen käyttöön. Se on parhaimmillaan hieman paksumpien materiaalien leikkaamisessa, mutta sitä voidaan käyttää myös kaiverrukseen ja merkintään. Laserlaitetta saa useammalla eri työalalla ja lisävarusteita on kattava valikoima.

Lue lisää

SEI Eureka

Eureka on pienehkö CO2 laser joka on suunniteltu ensisijaisesti nopeaan ja tarkkaan leikkaukseen. Eurekaa voidaan käyttää myös kaiverrukseen ja merkintään. Työala 610 x 460mm. Automaattisella korkeussäädettävällä pöydällä jopa 240 mm korkeille esineille.

Lue lisää

I-Scan

Giotto I-Scan on suurin saatavilla oleva skannerimerkkausyksikkö. Se soveltuu erittäin suurien alojen merkkaukseen ja erilaisten ohuiden materiaalien, kuten kartongin, nahan ja muovikalvojen leikkaukseen.

Lue lisää

H-Type

H-type on erittäin nopea CO2 laserleikkauskone. Suuri 4G:n kiihtyvyys mahdollistaa monimutkaistenkin kuvioiden nopean leikkauksen. Rasterikuvioiden merkkauksessa konetta voidaan ajaa jopa 8G:n kiihtyvyydellä.

Lue lisää