Rofinin Scanner Welding System (SWS) on erittäin nopean hitsauksen tarpeisiin kehitetty 3D-laserhitsausjärjestelmä. Robotin työkalulaippaan kiinnitettävä skanneriyksikkö kohdistaa lasersäteen hitsaussaumaan ilman, että robotin tarvitsee liikkua suoraan sauman yläpuolelle. Tämän ansioista hitsaussauman vaihto onnistuu alle 10 ms skannerin työalueella. Robotin tehtävänä on ainoastaan kuljettaa skanneriyksikköä ympäri kappaletta niin, että kappale voidaan hitsata joka puolelta.

SWS:n sädelähteenä käytetään Rofinin FL sädelähdettä. Sädelähteen kuitulaser johdetaan kuitua pitkin skanneriyksikköön, mistä se peilien ja linssin avulla kohdistetaan hitsisaumaan. SWS:n ohjauksesta, ohjelmoinnista ja prosessin seurannasta vastaa RobotSyncUnit -yksikkö. Se tarjoaa rajapinnan robotin optimaaliseen ohjelmointiin sekä hoitaa skannerin ja laserin ohjauksen. RobotSyncUnitilla on mahdollisuus myös Offline -ohjelmointiin, jolloin SWS:n ohjelmointi voidaan hoitaa helposti CAD tiedostoilla. Robotin liikeradat huomioon ottavalla ohjelmistolla SWS:llä voidaan päästään alle 0,1 mm tarkkuuksiin.

Scanner Welding Systemin nopeus, joustavuus ja mahdollisuus monipuoliseen 3D hitsaukseen tekevät siitä ihanteellisen vaihtoehdon etenkin autoteollisuudelle.

Rofin SWS Datalehti

Katso aiheeseen liittyvä video