Laserhitsaus on ollut pitkään houkutteleva vaihtoehto etenkin autoteollisuudelle. Perinteisiin menetelmiin verrattuna laserhitsaus tarjoaa paljon korkeamman saumanlaadun sekä mahdollisuuden syvätunkeumahitsaukseen.  Laserhitsatut saumat ovat tasaisia ja kapeita, ja hitsauksesta aiheutuu pienemmät lämpövaikutukset työstettävään kappaleeseen. Laserhitsattu kappale ei tarvitsekkaan usein lainkaan jälkikäsittelyä. Toisaalta laserhitsaus vaatii pieniä toleransseja työstettäviltä kappaleelta.

Laserin käyttö on perinteisiä menetelmiä tuottavampaa ja edullisempaa. Koska hitsisauma on ohuempi, on laserhitsauksen kokonaisenergiantarve vähäisempi sekä hitsausnopeus suurempi. Laserilla voidaan minuutissa hitsata useita metrejä perinteisten menetelmien pystyessä parhaimmillaan vain noin metriin. Laserhitsaus sopiikin erinomaisesti sarjatuotantoon. Laserhitsaus on helppo automatisoida ja siinä työkalut eivät kulu.

Laserhitsauksen lisäksi on olemassa toinen sädehitsaustyyppi, elektronisuihkuhitsaus. Laserhitsaus on kuitenkin elektronihitsausta paljon joustavampi menetelmä. Elektronisuihkuhitsaus vaatii käyttöönsä tyhjiön, joka haittaa luoksepäästävyyttä, rajaa hitsattavien kappaleiden koon sekä vaatii pitkiä pumppausaikoja. Myös elektrodien käyttöikä on rajattu sekä elektronisuihkuhitsaus laitteiden hinnat ovat korkeammat.

Profile Welding System

Rofin PWS on räätälöity järjestelmä erilaisten profiilien hitsaamiseen. Järjestelmä on valmis kokonaisuus ja sisältää mm. railonseurannan ja tunnistuksen.

Lue lisää