Laserkaiverrus on työstömenetelmä, missä työstettävästä materiaalista höyrystetään ohut kerros pois laserin avulla. Kaiverretut merkinnät ovat hyvin kestäviä, koska kadotakseen ne vaativat ympäröivän materiaalin pois kulumisen. Lasermerkkaukseen verrattuna laserkaiverrus voi olla hieman hitaampaa, koska kaiverrus saattaa vaatia useamman pyyhkäisyn laserilla.

Laserkaiverrukseen sopivia materiaaleja ovat puu, nahka, lasi, erilaiset muovit ja jopa ruostumaton teräs tai nikkeli. Monikerroksisiin materiaaleihin kuten anodisoituun alumiiniin tai kerrosmuoveihin kaiverretaan merkinnät yhä useammin laserilla.

Mekaaniseen kaiverrukseen verrattuna laserkaiverrus on nopeampi ja tarkempi tapa työstää. Koneessa ei ole myöskään kuluvaa terää, jota tarvisi vaihtaa, joten koneen käyttäminen on edullista. Samalla lasertyöstökoneella voi tehdä usein sekä kaiverruksen, pintamerkinnän, että muotoon leikkauksen.

Laserin työstötarkkuus on erittäin hyvä ja sillä voidaan kaivertaa jopa kaarevia pintoja. Sovelluskohteena voi olla esimerkiksi kilvet, puuhun tehtävät koristeelliset kuvioinnit tai vaikkapa teräksisiin ruokailuvälineisiin tehtävät kaiverrukset.

Laserkaiverrettavat muovi- ja alumiinimateriaalit löydät kattavasti suoraan verkkokaupastamme Lasertarvikkeet.fi

GCC Spirit GLS Hybrid

GCC:n Spirit GLS Hybrid on malliston lippulaiva! Hybridissä yhdistyy sekä CO2- että kuitulaserien parhaat ominaisuudet. Tällä koneella pystyy käsittelemään sekä orgaanisia että metallisia materiaaleja. Työn tuottavuus on suuren työalan ja nopeuden ansiosta erinomainen. Laite on parhaimmillaan kaiverruksessa ja tuotemerkkauksessa sekä ohuiden materiaalien leikkauksessa. Ominaisuudet Koneen työala on 860 x 610mm (laajennettavissa 965 x 610mm), kokonaan avautuvat […] Lue lisää »

Lue lisää

GCC Mercury III

GCC Mercury III laserkaiverruskone on hinta-laatusuhteeltaan erinomainen kone päivittäiseen käyttöön.

Lue lisää

GCC Spirit LS

Malliston lippulaiva GCC Spirit LS tarjoaa optimaalisen suorituskyvyn kaikkeen laserkaiverrukseen.

Lue lisää

SEI Eureka

Eureka on pienehkö CO2 laser joka on suunniteltu ensisijaisesti nopeaan ja tarkkaan leikkaukseen. Eurekaa voidaan käyttää myös kaiverrukseen ja merkintään. Työala 610 x 460mm. Automaattisella korkeussäädettävällä pöydällä jopa 240 mm korkeille esineille.

Lue lisää