Tekstiiliteollisuuden lasersovellukset voidaan jakaa kolmeen sektoriin:

  • Tekniset tekstiilit
  • Sisustus
  • Muoti

Tekstiilien laserleikkaus on kosketukseton leikkausmenetelmä. Laserleikkauksen etu on se, että laitteessa ei ole tylsyviä, huoltoa kaipaavia teriä. Laserleikkaus on salamannopeaa eikä se pyri venyttämään kankaita. Laserilla joustavatkin tekstiilit leikataan mittatarkasti. Teknisten tekstiilien tapauksessa leikkuureuna useimmiten sulautuu yhteen niin, että se ei pääse rispaantumaan. Laserleikkaus on näin ollen täydellinen ratkaisu esimerkiksi suodatinkankaiden leikkaamiseen. Kosketuksettomuus mahdollistaa myös sairaalatekstiilien leikkauksen täysin hygieenisesti.

Laserin avulla voidaan toteuttaa sisuskankaisiin hienoja kuviointeja. Tämän ansiosta voidaan luoda ainutlaatuisia kankaita kalusteiden verhoiluun tai verhojen tekemiseen. Myös seinäpeitteiden osalta mahdollisuudet ovat lähes rajattomat.

Muotisovelluksissa laseria käytetään kankaiden käsittelyyn esimerkiksi urheiluvaatteiden lävistyskuvioissa. Yhä useammin myös farkkujen denim-kankaassa olevat ”kivipesukuvioinnit” toteutetaan laserprosessina, jossa värjääntymisaste, ikääntyminen ja reikien koko ja sijainti voidaan määrittää täydellisesti.

Kivipesua käytetään farkkujen viimeistelyssä erilaisten kulutus- ja väriefektien aikaansaamiseksi. Farkut pestään isoissa pesukoneissa erityisten laavakivien kanssa. Menetelmä on yleinen, mutta sen heikkoutena on se, että kaukaa tuodut laavakivet kuluvat pesussa ja ne saattavat rikkoa tekstiiliä pesun aikana liikaa. Lisäksi irtoava kivipöly kuluttaa pesukoneita. Kivipesussa käytetään kivien lisäksi usein myös kemikaaleja, kuten hypokloriittia, joka on haitallista ympäristölle ja työntekijöiden terveydelle.

Laser tarjoaa keinon käsitellä tekstiilejä monipuolisesti ilman kemikaaleja. Laserilla on mahdollista merkata tekstiiliin tarkkoja kuvioita ja kuvia, tai tehdä vaikkapa farkkuihin räväköitä reikiä tai kulutuksia. Laserilla onnistuu myös erilaisten väriefektien tuottaminen tekstiiliin hajottamalla kuidun värimolekyylejä niin, että värillisestä kuidusta tulee väritöntä.

Laserilla voidaan leikata ja merkitä materiaaleja kuten fleece, puuvilla, silkki, pellava, pitsi, polyesteri, polyesterihuopa, soft shell, alcantara, neopreeni ja monet muut modernit materiaalit.

Tekstiilit sopivat myös mainontatarkoituksiin ja kyltteihin. Katso laserjärjestelmiemme mahdollisuudet myös Visual Communication -sovelluksissa.

Tuottavuus

SEI Laserin tekstiiliteollisuuden käyttöön optimoitujen koneiden ja prosessien ansiosta jopa kolme kertaa suurempi tuottavuus perinteisiin laserprosesseihin verrattuna.

Laatu

Mahdollisuus kirjailla korkean tarkkuuden 3D efektejä farkkuihin ja muihin kankaisiin.

Ympäristöystävällisyys

Vähentää prosessin vedenkulutusta jopa 80% ja lopettaa kokonaan ”kivipesussa” käytettyjen myrkyllisten kemikaalien käytön.

Lataa esite

SEI Mercury CO2

SEI Mercury laserleikkuri on SEI-laserleikkausjärjestelmien lippulaiva. Tämä suurikokoinen CO2-laserleikkuri on täydellinen kone leikkaamiseen ja leikkausta täydentävään merkintään. Työaloja saatavana runsaasti sopien joka käyttötarkoitukseen; 1250×1550mm – 1500×2050mm – 1500×3080mm – 2060×3080mm – 2500×3080mm – 3200X1500mm. Sei Mercuryn perusta on jykevä ja erittäin vakaa runko. Yhdessä lineaarimoottoreiden ja optisten enkoodereiden kanssa tämä tekee Mercurystä koneen, jolla on […] Lue lisää »

Lue lisää

GCC Spirit LS

Malliston lippulaiva GCC Spirit LS tarjoaa optimaalisen suorituskyvyn kaikkeen laserkaiverrukseen.

Lue lisää

SEI NRGL

Uuden sukupolven NRGL on nykyaikainen laserleikkuri moneen käyttöön. Se on parhaimmillaan hieman paksumpien materiaalien leikkaamisessa, mutta sitä voidaan käyttää myös kaiverrukseen ja merkintään. Laserlaitetta saa useammalla eri työalalla ja lisävarusteita on kattava valikoima.

Lue lisää

SEI Eureka

Eureka on pienehkö CO2 laserleikkuri joka on suunniteltu ensisijaisesti nopeaan ja tarkkaan leikkaukseen. Eurekaa voidaan käyttää myös kaiverrukseen ja merkintään. Työala 610 x 460mm. Automaattisella korkeussäädettävällä pöydällä jopa 240 mm korkeille esineille.

Lue lisää

SEI H-Type

H-type on erittäin nopea CO2 laserleikkauskone. Suuri 4G:n kiihtyvyys mahdollistaa monimutkaistenkin kuvioiden nopean leikkauksen. Rasterikuvioiden merkkauksessa konetta voidaan ajaa jopa 8G:n kiihtyvyydellä.

Lue lisää