Kivipesua käytetään farkkujen viimeistelyssä erilaisten kulutus- ja väriefektien aikaansaamiseksi. Farkut pestään isoissa pesukoneissa erityisten laavakivien kanssa. Menetelmä on yleinen, mutta sen heikkoutena on, että kaukaa tuodut laavakivet kuluvat pesussa ja ne saattavat rikkoa tekstiiliä pesun aikana liikaa. Lisäksi irtoava kivipöly kuluttaa pesukoneita. Kivipesuissa käytetään myös kivien lisäksi usein kemikaaleja kuten hypokloriittia, joka on haitallista ympäristölle ja työntekijöiden terveydelle.

Laser tarjoaa keinon käsitellä tekstiilejä monipuolisesti ilman kemikaaleja. Laserilla on mahdollista merkata tekstiiliin tarkkoja kuvioita tai kuvia tai tehdä vaikkapa farkkuihin räväköitä reikiä tai kulutuksia. Laserilla onnistuu myös tekstiiliin erilaisten väriefektien aikaansaaminen hajottamalla kuidun värimolekyylejä niin, että värillisestä kuidusta muuttuu väritöntä.

I-Scan

Giotto I-Scan on suurin saatavilla oleva skannerimerkkausyksikkö. Se soveltuu erittäin suurien alojen merkkaukseen ja erilaisten ohuiden materiaalien, kuten kartongin, nahan ja muovikalvojen leikkaukseen.

Lue lisää