Laserkaiverruslevyt ovat laserkaiverrukseen tarkoitettuja levyjä. Levyjen materiaali vaihtelee käyttötarkoituksen mukaan ja niitä on saatavilla niin teollisuuteen kuin yksityiskäyttöön.

Laserkaiverruslevyjen käyttökohteet

Teollisuuden koneissa kaiverrettuja kilpiä käytetään konekilpinä, tyyppikilpinä ja ohjekilpinä. Kilpiä käytetään osien, kaapeleiden ja putkien merkintään. Usein kilpi on tarraa kestävämpi merkintätapa.

Laserkaiverrettuja kilpiä käytetään yleisesti myös postilaatikoissa ja ovissa nimikilpinä. Akryylistä kaiverretut nimineulat ja -kyltit kestävät kulutusta hyvin ja näin ovat yleisesti käytössä esimerkiksi terveydenhuollon ammattilaisilla.

Kaiverrusmateriaalit

Laserkaiverrusta voidaan soveltaa lähes loputtomasti erilaisiin materiaaleihin. Kilpikaiverruksessa tyypillisesti käytetään akryyliä ja muita muoveja. Erityisesti akryyli soveltuu laserkaiverrukseen. Muovimateriaalit soveltuvat hyvin myös ulkokäyttöön, mutta UV-säteily voi vaikuttaa osaan kaiverrusmateriaaleista. Siksi materiaalia valitessa on syytä varmistaa, että se on suojattu UV-säteilyltä.

Muovikaiverruslevyjä on saatavilla pinta- ja peilikaiverrukseen. Peilikaiverruksen etuna on sileä pinta. Materiaaleja on eri paksuisia tarpeen mukaan ohuista kalvoista (0,2mm) paksumpaan levyyn (3mm). Tyypillisesti kilpiä tehdään 1,5mm materiaalista.

Vaativimmissa kohteissa voidaan käyttää anodisoidusta alumiinista tai ruostumattomasta teräksestä valmistettuja kilpiä. Erityisesti pitkäikäiset konekilvet valmistetaan ruostumattomasta teräksestä. Ruostumattoman teräksen osalta on hyvä muistaa, että sen kaiverrukseen tarvitaan kuitulaserkone. Muut kilpimateriaalit voidaan työstää hiilidioksidilaserilla.

Käyttökohde vaikuttaa olennaisesti materiaalin valintaan. Tullaanko kaiverrettua työtä käyttämään sisällä vai ulkona, halutaanko siitä taipuva vai jämäkkä, onko sen tärkeä olla UV-säteitä tai korkeita lämpötiloja sietävä? Meiltä löytyy eri materiaaleja vastaamaan kaikkiin näihin vaatimuksiin! Tutustu Eckart-materiaalivalikoimaan alla olevasta linkistä tai ota suoraan yhteyttä asiantuntijaamme: 020 7851515 tai myynti@kilt.fi

 

Eckart laserkaiverrusmateriaalit

Kilt Oy toimittaa laadukkaita kaiverrusmateriaaleja Eckartilta. Eckart laserkaiverrus materilaalit ja muut kaiverrus materiaalit kaikkeen lasertyöstöön suoraan verkkokaupasta.

Lue lisää

Soveltuuko Laser-tekniikka käyttööni

Jätä puhellinnumerosi alla olevalla lomakkeella, niin asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä mahdollisimman nopeasti.