Metson venttiilitehtaalla tapahtuu. Vantaan Hakkilassa on käytössä merkkausjärjestelmä, jota käytetään venttiileihin asennettavien laitekilpien merkintään. Itse laitteena Metsolla on SEI G8 -merkkausasema, mutta järjestelmän selkärankana toimii Kilt Oy:n sovellusta varten kehittämä merkkausohjelmisto.

Ohjelmiston tarkoituksena on vapauttaa merkkausaseman käyttäjä kokonaan konekilven tietojen syöttämiseltä. Tyhjien kilpiaihioiden merkkauksessa kilpeen merkataan sekä itse kilpipohja että kilven tiedot, myös muuttuva laitekohtainen tieto, samalla kertaa. Data haetaan viivakoodin perusteella suoraan tuotannonohjausjärjestelmästä, jolloin merkkaus nopeutuu ja inhimillisten virheiden määrä vähenee oleellisesti.

Järjestelmän ylläpidosta vastaava Tarmo Ojala on ollut tyytyväinen merkkausaseman toimintaan. Merkkausohjelmistonsa ansiosta asema on osaltaan mahdollistanut erittäin joustavan tuotannon, jossa tuotannon nopeistakin muutoksista huolimatta tarvittavat kilvet siirtyvät nopeasti suunnittelusta tuotantoon. Alkuvaiheessa aseman kilpivalikoimaan kuuluneen valikoiman lisäksi ohjelmistoa on vielä myöhemmin laajennettu uusien tuotekilpien tarpeen myötä.

metso_merkkaus