Mitä on etikettien laserstanssaus? Mitä hyötyä se tarjoaa minulle?

Todennäköistä on, että tilausten määrät kasvavat tulevaisuudessa, mutta samalla eräkoko pienenee. Etikettien ja tarrojen tuottamiseen sinulla todennäköisesti on jo digitaalinen painokone, mutta lävistys tehdään luultavasti edelleen perinteisellä tavalla stanssilaatan avulla. Laserstanssi tulee muuttamaan tämän.

Perinteisessä stanssauksessa stanssityökalujen vaihtaminen ja stanssauslinjan asettaminen vie aikaa vaikka stanssit olisivat valmiina. Puhumattakaan siitä jos stanssit pitää ensin tehdä.

Jos tämä on tuttu ongelma, laserstanssaus on oikea ratkaisu sinulle. Tarroja pystytään leikkaamaan samalla linjalla 1-4 skannerilaserilla yhtäaikaisesti, joten tilauskoko ei ole enää niin oleellinen kun linjanopeus on riittävä. 100 tarraa? Tai 10 000 etikettiä? Toimitetaan huomenna? Ei ongelmaa!

Välittömästi sen jälkeen kun tarrat on painettu, tarroja voidaan edelleen käsitellä SEI LabelMasterilla. Siirtyminen seuraavaan työhön toteutuu sekunneissa ilman asetusaikaa. QR-koodin avulla voidaan luoda linkki työnkulkuohjelmistoon ja tehdä siirtyminen seuraavaan työhön jopa täysin automaattiseksi.

Laserstanssauksessa voidaan käyttää kiss-cut leikkausta, läpileikkausta, perforointeja ja erilaisia merkintöjä. Kaikki samassa työvaiheessa. Suunnittelu tehdään normaalissa työsuunnittelussa, jossa valitaan mitä toimenpidettä käytetään millekin kuviolle.

Mutta onko laserstanssi edelleen liian hidas?

Käytettäessä (puoli)pyörivää lävistystä, lävistettävä muoto ei vaikuta nopeuteen. Laserstanssilla jokaista ääriviivaa on seurattava laserilla, joten mitä enemmän ja monimutkaisempia muotoja, sitä enemmän aikaa tarvitaan. Laserstanssauksen maksiminopeus muuttuu siis kuvion mukaan. Hitailla muodoilla tämä voidaan ratkaista käyttämällä useita lasereita. SEI Laser on ainoa valmistaja, joka pystyy yhdistämään 4 laseria yhteen järjestelmään. Tämä mahdollistaa nopeudet jopa 100 metriin minuutissa asti.

Laserstanssauksen lisäksi SEI LabelMaster järjestelmä kykenee myös viimeistelylakkauksen flexopainatukseen, laminointiin, pituusleikkaukseen ja työkohtaiseen kiinnirullaukseen samalla ajolla. Haluttaessa ajaa samalla koneella myös PVC:tä sisältäviä materiaaleja, voidaan järjestelmään asentaa puolipyörivä lävistysyksikkö.

Ei siis enää investointeja stanssityökaluihin, ei niiden varastointiin, ei stanssityökalujen valmistusaikoja, eikä odotusaikoja töiden vaihdoissa. Päälle optimaalinen tuotantojoustavuus yhdessä korkeimman mahdollisen laadun kanssa.

Tuottavuus

Jopa 100m/min.

Joustavuus

Digitaalinen prosessi takaa maksimaalisen joustavuuden ja mahdollistaa lyhyiden sarjojen teon kannattavasti. Kapasiteetti mitoitettavissa kaikkiin tarpeisiin.

Modulaarisuus

Mahdollisuus käyttää 1-4 laseryksikköä. Optioina saatavilla kaikki markkinoilla käytetyt toiminnalliset optiot.

Labelmaster laserstanssi etikettien ja tarrojen stanssaukseen