Miksi savukaasuimuri?

Kaiverrettaessa, merkatessa ja leikatessa laserin avulla syntyy savukaasuja, jotka voivat olla haitallisia ihmiselle. Työturvallisuuden takia ne on saatava poistettua. Myös laserprosessin kannalta on olennaista saada savukaasut imettyä työalueelta tehokkaasti pois, sillä savu voi tummentaa työstettävää materiaalia, mikäli se vaikuttaa materiaalin pinnalla pitempään.

Yleinen tapa lasertyöstössä syntyvän kaasun ja partikkelien puhdistukseen on käyttää keskitettyä prosessikaasujen käsittelyä. Tässä tapauksessa lasertyöstölaitteen poistoputkeen asennetaan puhallin, joka on saatavana lisävarusteena laserlaitteisiin. Omalla puhaltimella saadaan aikaan työstöprosessin vaatima imu työstökohteelle.

Toinen vaihtoehto on käyttää savukaasuimuria, joka sekä imee että puhdistaa työstössä syntyvät savukaasut. Savukaasuimuri asennetaan laserlaitteiden savukaasun poistoputkeen, jonka jälkeen savukaasuimuri imee työstössä syntyvät kaasut ja partikkelit pois ja suodattaa ilman.

 

Miksi BOFA savukaasuimuri?

BOFA on maailman johtava kärynpoisto- ja suodatuslaitteiden valmistaja. Lähes 30 vuoden kokemuksella teollisuuden kärynpoistosta BOFA valmistaa luotettavia ja kustannustehokkaita imureita kaikkiin lasertyöstösovelluksiin.

Suodatus tapahtuu savukaasuimurin sisällä kolmessa vaiheessa. Suurin osa partikkeleista jää esisuodattimeen, jonka jälkeen HEPA-suodatin poistaa pienimmät hiukkaset. Lopuksi aktiivihiilisuodatin sitoo haitalliset kemikaalit ja haihtuvat orgaaniset yhdisteet. BOFAn imurit puhdistavat ilmasta lasertyöstössä syntyvät, terveydelle vaaralliset pienhiukkaset ja haihtuvat orgaaniset yhdisteet niin tehokkaasti, että tarvittaessa ilma voidaan kierrättää takaisin työtilaan.

Valikoimastamme löytyy imurit kaiken kokoisille lasertyöstölaitteille pienistä merkkausasemista suurin kaiverrus ja leikkauskoneisiin. Yhteen savukaasuimuriin voidaan kytkeä useampi lasertyöstölaite. Kauttamme saat BOFAn savukaasuimurit ja vaihtosuodattimet lasertyöstössä syntyvien käryjen poistoon ja suodatukseen.

Ota yhteyttä myyntiimme, niin autamme valitsemaan sovellukseenne sopivan imurin:

puh: 020 785 1515
email: myynti@kilt.fi

Bofa AD500 iQ savukaasuimuri

Savukaasuimuri lasersovelluksiin suurella puhdistuskapasiteetilla Bofan AD500 iQ savukaasuimuri on ideaalinen valinta raskaan luokan lasersovelluksiin, joissa tarvitaan enemmän puhdistuskykyä. AD500 iQ savukaasuimuri yhdistää erittäin suuren suodatinkapasiteetin suureen imukapasiteettiin pienillä paine-ero häviöillä. Näin ollen se on ideaali ratkaisu tilanteisiin, joissa lasertyöstösovelluksesta syntyy suuri määrä savukaasua, jossa on partikkeleita ja/tai kaasumuotoisia yhdisteitä. Uuteen AD500 iQ malliin on tuotu […] Lue lisää »

Lue lisää

Soveltuuko Laser-tekniikka käyttööni

Jätä puhellinnumerosi alla olevalla lomakkeella, niin asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä mahdollisimman nopeasti.