Mitä kuuluu KILT Oy:n ESMERA-Projektille tänään?

ESMERA-Projekti: Web2Print Textile, Robotisoitu tekstiilien laserleikkausprosessin kehittäminen Keväällä paljastimme, että KILT on valittu EU:n ESMERA-projekti laserleikkaushaasteen toteuttajaksi. Hankkeen ideana on kehittää Eurooppalaisen teollisuuden kilpailukykyä löytämällä uusia tuotanto- ja työskentelymenetelmiä robotiikkaa hyödyntäen. Meidän haasteenamme on parantaa Euroopan tekstiiliteollisuuden kilpailukykyä robotiikkaa ja nykyaikaista laserleikkausta hyödyntäen. Nykyään valtaosa tekstiileistä tuotetaan EU:n ulkopuolella halvemman tuotannon maissa, usein laadusta ja […] Lue lisää »Joustopakkausten avausmekanismit: pussit ja pakkaukset

FLEXIBLE PACKAGING: BAGS AND SACKS Flexible packages are the ones made from elastic—flexible materials which are easily formed after filling them with a product. The main material used in production is plastics (Figure 1). To the flexible packages belong films and flexible laminates used as wrapping of the product and the package. They are used […] Lue lisää »


Laserhitsaus

Laserhitsaus mahdollistaa perinteisiä menetelmiä kapeammat hitsit ja pienemmät lämpövaikutukset. Yleensä NC-ohjattuna prosessina se sopii erinomaisesti sarjatuotantoon.


Lasermerkintä

Lasermerkkaus eli lasermerkintä Laserilla voi merkitä metalleja ja muoveja sekä lukuisia muita materiaaleja, kuten puuta ja kankaita. Lasermerkkauksella saavutetaan yleensä hyvä kontrasti ilman mitään lisäaineita. Tyypillisesti lasermerkkaus aiheuttaa värinmuutoksen itse materiaalissa, joten materiaalin pinta ei vaurioidu. Parhaan lopputuloksen saamiseksi käytetään kullekin materiaalille parhaiten soveltuvaa lasertyyppiä. Lasermerkintä on menetelmänä erittäin joustava, joten laserilla voidaan merkitä tuotteeseen […] Lue lisää »


Laserkaiverrus

Laserkaiverrus on kestävä tapa kaivertaa ja merkata tuotteita. Kaiverrettu jälki säilyy pinnassa käytännössä ikuisesti, koska se vaatii pois kuluakseen materiaalin merkittävää kulumista. Laserin työstötarkkuus on erittäin hyvä, joten se soveltuu myös huipputarkkuutta vaativiin töihin.


Laserleikkaus

Laserleikkauksessa käytetään yleensä tasokoneita, joissa leikkuupää liikkuu x- ja  y- suuntaisilla akseleilla. Laserleikkaus on parhaimmillaan ohuilla materiaaleilla. Se sopii hyvin tiettyjen muovien, esimerkiksi akryylin ja PET:in, sekä useimpien orgaanisten materiaalien, esimerkiksi vanerin ja nahan leikkaukseen. Laseria käytetään myös paljon kankaiden ja erilaisten kalvojen sekä tarrojen leikkauksessa. Konepajateollisuudessa laseria hyödynnetään laajalti metallin leikkaamiseen, jota varten tarvitaan […] Lue lisää »


Laserleikkurit materiaalien leikkaamisessa

Laserleikkuri on laserleikkausprosessia hyödyntävä järjestelmä, joka soveltuu ominaisuuksiensa puolesta hyvin monenlaisten materiaalien työstömenetelmäksi. Laserleikkurit ovat viime vuosina yleistyneet teollisuudessa monissa käyttökohteissa voimakkaasti. Keskeisiä syitä ovat lasereiden hintojen merkittävä lasku, uusien lasersädelähteiden huoltovapaus, kosketukseton teknologia, kasvaneet lasertehot, skanneritekniikan kehitys ja parantunut prosessinhallinta, joiden ansiosta laser soveltuu erinomaisesti nykyisiin, usein täysin digitaalisiin, tuotantoprosesseihin.