Laserkaiverrettavat kyltit

Laserkaiverrus on työstömenetelmä, missä työstettävästä materiaalista höyrystetään ohut kerros pois laserin avulla. Kaiverretut merkinnät ovat hyvin kestäviä, koska kadotakseen ne vaativat ympäröivän materiaalin pois kulumisen. Lasermerkkaukseen verrattuna laserkaiverrus voi olla hieman hitaampaa, koska kaiverrus saattaa vaatia useamman pyyhkäisyn laserilla.

Laserkaiverrukseen sopivat materiaalit

Laserkaiverrukseen sopivia materiaaleja ovat puu, nahka, lasi, erilaiset muovit ja jopa ruostumaton teräs tai nikkeli. Monikerroksisiin materiaaleihin kuten anodisoituun alumiiniin tai kerrosmuoveihin kaiverretaan merkinnät yhä useammin laserilla.

Laserkaiverruksen edut

Mekaaniseen kaiverrukseen verrattuna laserkaiverrus on nopeampi ja tarkempi tapa työstää. Koneessa ei ole myöskään kuluvaa terää, jota tarvisi vaihtaa, joten koneen käyttäminen on edullista. Samalla lasertyöstökoneella voi tehdä usein sekä kaiverruksen, pintamerkinnän, että muotoon leikkauksen.

Laserin työstötarkkuus on erittäin hyvä ja sillä voidaan kaivertaa jopa kaarevia pintoja. Sovelluskohteena voi olla esimerkiksi kilvet, puuhun tehtävät koristeelliset kuvioinnit tai vaikkapa teräksisiin ruokailuvälineisiin tehtävät kaiverrukset.

Laserkaiverrettavat muovi- ja alumiinimateriaalit löydät kattavasti suoraan verkkokaupastamme Lasertarvikkeet.fi