Lasersuojaikkunat työturvallisuutta lisäämään

Työturvallisuus on tärkeä osa hyvin toimivaa lasertyöstöprosessia. Erityisesti silmien suojaus suoralta lasersäteeltä sekä mahdollisilta lasersäteen heijastuksilta ja hajasäteiltä on huomioitava. Toimitamme Laservision lasersuojaikkunoita (laserturvaikkunoita) muun muassa seuraaviin käyttökohteisiin:

  • Suojaikkunat hiilidioksidilasereille (CO2)
  • Suojaikkunat Nd:YAG lasereille
  • Suojaikkunat kuitulasereille
  • Suojaikkunat diodilasereille
  • Suojaikkunat UV -lasereille
  • Suojaikkunat näkyvän aallonpituuden lasereille, esimerkiksi viivalasereiden käyttöön

Laservision lasiset ja muoviset lasersuojaikkunat

Lasiset ja muoviset laserturvaikkunat soveltuvat integroitavaksi koneisiin tai suurten alueiden, kuten ohjaamoiden, suojaamiseksi lasersäteeltä. Lasersuojauksen standardi (DIN EN 60825-1: 2008) edellyttää, että lasereita on käytettävä turvallisesti kaikissa olosuhteissa. Standardi määrittää enimmäisaltistuksen, jonka lasersäde saa aiheuttaa iholle ja silmille.

Mineraalilasista valmistetut turvaikkunat ovat olleet vuosien ajan ainoa ratkaisu lasertyöstön seurantaan. Mineraaliturvalasin valmistusprosessista johtuen se voidaan valmistaa vain enintään 297×210 mm kokoisena (DIN A4) tarvittavan optisen laadun säilyttämiseksi. Mikäli tarvitaan suurempia ikkunakokoja, on tarpeen asentaa useampia ikkunoita vierekkäin tai ne on asennettava ristikkoikkunoina. Osa muovisista laserturvaikkunnoista voidaan kuitenkin toimittaa 2000 x 3000 mm (suodatin P1P10, P1P12) kokoisina levyinä. Tämä antaa suunnittelijalle vapauksia koneiden ja ohjaamoiden suunnitteluun.

Aktiiviset laserturvaikkunat

Erityisen suuren teholuokan lasertyöasemiin Laservision tarjoaa patentoidun aktiivisen laserturvaikkunan, joka varmistaa, että lasersäteen osuessa ikkunaan laser sammuu välittömästi. Nämä aktiiviset suuren alueen laserturvaikkunat soveltuvat erityisen hyvin teollisuudessa käytettävään laserin aallonpituuteen 820 – 1100nm.

Lue lisää Laservisionin sivuilta.

Lisätietoa lasersuojalaseista.

Katso aiheeseen liittyvä video