Metallien laserleikkaus

Metallin laserleikkaus on kosketukseton prosessi, jossa materiaalia muokataan ilman kuluvia työkaluja. Lasersäteen pieni halkaisija mahdollistaa erittäin terävien sisäkulmien työstön.

Metallin työstäminen laserilla voidaan tehdä perinteisellä hiilidioksidilaserilla apukaasun avulla (happea tai typpeä), mutta useassa prosessissa kuitulaser toimii paremmin. Kuitulaser on myös energiankulutuksen suhteen taloudellisempi.

Metallien lasermerkkaus

Metallien lasermerkintään käytetään yleisimmin kuitulasereita joilla saadaan metallin pintaan siisti merkintä hyvällä kontrastilla ilman pinnan rikkomista. Merkintä on myös erittäin hyvin kulutusta kestävä ja vaatii kuluakseen  itse metallin kulumisen.

Metalleja voidaan merkitä joissain tapauksissa myös CO2 lasermerkkareilla, mutta merkintä tehdään silloin joko kaivertamalla tai erityistä lasermerkintäpastaa käyttämällä.

Metallien laserkaiverrus

Metalleja voidaan kaivertaa laserilla kun käytössä on riittävä laserteho. Riippuen metallista ja käytettävissä olevasta laserista, kaiverrusjälki vaihtelee virheettömästä korukaiverruksesta tummareunaiseen epätarkkaan kaiverrusuraan. Oikean laitteen valinta on oleellista toivotun kaiverrusjäljen saavuttamiseksi.


Metallien leikkaamiseen, merkitsemiseen ja kaivertamiseen laserilla tarjoamme suuren määrän erilaisia koneita. Meiltä löydät tasolaserjärjestelmät leikkaussovelluksiin ja galvo-laserit merkitsemiseen ja kaivertamiseen.

Esite – Metallien prosessointi laserilla 20180815