Metallien laserleikkaus

Metallin laserleikkaus on kosketukseton prosessi, jossa materiaalia muokataan ilman kuluvia työkaluja. Laserleikkauksen avulla voidaan työstää myös hyvin teräviä sisäkulmia lasersäteen hyvin pienen halkaisijan avulla.

Metallin työstäminen laserilla voidaan tehdä perinteisellä hiilidioksidilaserilla, jossa on apukaasua (happea tai typpeä), mutta useassa prosessissa kuitulaser toimii paremmin. Kuitulaser on myös energiankulutuksen suhteen taloudellisempi.

Metallien lasermerkkaus

Metallien lasermerkintään käytetään yleisimmin kuitulasermerkkareita, joilla saadaan metallin pintaan siisti merkintä hyvällä kontrastilla ilman pinnan rikkomista. Merkintä on myös erittäin hyvin kulutusta kestävä ja vaatii kuluakseen  itse metallin kulumisen.

Metalleja voidaan merkitä joissain tapauksissa myös CO2 lasermerkkareilla, mutta merkintä tehdään silloin joko kaivertamalla tai erityistä lasermerkintäpastaa käyttämällä.

Metallien laserkaiverrus

Metalleja voidaan usein kaivertaa laserilla kun käytössä on riittävä laserteho. Riippuen metallista ja käytettävissä olevasta laserista, kaiverrusjälki vaihtelee virheettömästä korukaiverruksesta tummareunaiseen epätarkkaan kaiverrusuraan. Oikean laitteen valinta on oleellista toivotun kaiverrusjäljen saavuttamiseksi.


Metallien leikkaamiseen, merkitsemiseen ja kaivertamiseen laserilla tarjoamme suuren määrän erilaisia koneita. Meiltä löydät tasolaserjärjestelmät leikkaussovelluksiin ja galvo-laserit merkitsemiseen ja kaivertamiseen.

Opas -_Metallien_prosessointi_laserilla_20180815

GCC StellarMark fiber – Kustannustehokkaaseen lasermerkintään

GCC:n StellarMark I-sarjan lasermerkintäyksiköt ovat erittäin kilpailukykyisiä ja kompakteja kuitulaser ratkaisuja useiden metallien ja muovien merkkaukseen. Skanneriratkaisun etuja verrattuna tasokoneisiin ovat suuri merkkausnopeus sekä helppo sijoitettavuus eri kohteisiin ja tuotantolinjoihin. Ominaisuudet Mallistosta löytyy vaihtoehtoisia sädelähteitä tehoilla 20-60W, aallonpituus 1064 nm. 20 wattinen lasersädelähde riittää hyvin useimpiin merkkauksiin, 60 wattisella pystyy myös kaivertamaan syvempiä merkintöjä, jotka esimerkiksi näkyvät myös […] Lue lisää »

Lue lisää

SEI Manta Fiber 600 – Suuren työalan metallin merkintä ja kaiverrus

SEI Manta 600 on 3-akselinen skannerimerkkauslaser lasermerkintään ja laserkaiverrukseen suurella 500 x 500 mm työalalla. Soveltuvia materiaaleja kuitulasermerkkaimelle ovat metallit ja monet muovit. Erittäin pienen 30 mikronin lasersäteen ansiosta Mantalla voidaan merkitä erittäin pieniä yksityiskohtia jopa pienimpiin kappaleisiin, kuten sarjanumero, tuotenumero tai jokin muu tieto. Koska lasersäteen polttopisteen paikka on myös korkeussuunnassa säädettävissä 3D skannerin […] Lue lisää »

Lue lisää

SEI Mercury Fiber – Tarkkaan ohutlevyjen laserleikkaukseen

SEI Mercury Fiber on keskikokoinen metallin laserleikkaus kone, jonka työala on enintään 1 500 x 3 000 mm. Järjestelmä soveltuu ohuiden metallien nopeaan ja keskimääräistä tarkempaan leikkaamiseen. Lineaarimoottoreiden ansiosta järjestelmällä on suuri dynamiikka ja suuri leikkausnopeus myös monimutkaisilla ja tarkoilla geometrioilla. Yhdessä hyvin vakaan rungon ja valinnaisen vaihtopöydän kanssa kone takaa tehokkaan tuotannon ilman odotusaikoja. […] Lue lisää »

Lue lisää