Akryylin laserleikkaus

Akryyliä (PMMA) leikataan nykyään lähes täysin laserilla. Koska laserleikkaamalla akryylin reunat saadaan kristallinkirkkaiksi ei jälkikäsittelyä tarvita. Useimmiten käytetään valettua akryyliä, koska siinä ei käytännössä ole sisäisiä rasituksia ja se on optisesti kirkkaampaa.

SEI Mercury CO2 vaihtopöydillä

Jopa 30 mm paksut levyt voidaan leikata nopeasti, edullisesti ja joustavasti laserilla. CO2-laser mahdollistaa myös akryylin kaiverruksen tai merkitsemisen. Siksi akryyli sopii erityisen hyvin valaistun mainonnan, valaistuksen, irtomerkkien, digitaalisen tulostuksen, kylttien, POS-näyttöjen, palkintojen ja monien muiden sovellusten tarpeisiin.

BLU taustavalo-ohjelmalla voidaan valmistaa LED-paneeleja, joiden pinnan valaistusvoimakkuus on ennennäkemättömän tasainen ja virrankulutus pieni.

Yleisimpiä akryylilevyjen tuotemerkkejä (polymetyylimetakrylaatti, PMMA) ovat: Acrylic Glass®, Plexiglas®, Perspex®, Altuglas®, Casocryl®, Crilux®, Deglas®, Ispaglas®, Lucryl®, Oroglas®, Paraglas®, Resart Glas®, Vedril® ja Vitredil®.

SEI Laserin mallistossa on suuri määrä laserleikkauskoneita, jotka soveltuvat erityisen hyvin akryylin laserointiin. Teolliseen käyttöön suosituin kone on lineaarimoottoreilla varustettu SEI Mercury, jota käyttävätkin lähes kaikki suuret muovinjalostusyritykset!

NRGL Laserleikkuri

Kaikki akryylin laserleikkurit varustettavissa BLU ohjelmistolla

Pitkän kokemuksen pohjalta SEI on nyt esitellyt uuden BLU tuotelinjan taustavalaistujen LGP (light guide panel) paneelien tuotantoon. Kaikki SEI Laserin akryylin laserleikkaukseen soveltuvat koneet voidaan varustaa BLU ohjelmistolla, joka mahdollistaa näyttävien, valovoimaltaan tasaisten taustavalaistujen LED-paneelien valmistuksen. BLU on pitkän tuotekehityksen tulos ja käyttötarkoitukseensa räätälöity valmis ratkaisu. Järjestelmän keskeinen osa on Icaro BLU -ohjelmisto, jonka tehokkaat algoritmit ja funktiot tekevät LED paneelien suunnittelusta helppoa ja takaavat tasaisen valovoiman koko pinnalle kappaleen koosta, muodosta ja ledien sijoittelusta riippumatta.

LGP tekniikalla toteuttujen valaistusratkaisujen etuna perinteisiin menetelmiin verrattuna on työstön nopeus, räätälöitävyys, komponenttien ja materiaalin edullisuus ja lopputuotteen ohuus ja keveys. Paneeli voidaan tehdä jopa 3mm paksusta akryylista, joskin yleisimmät paksuudet ovat 4mm ja 6mm.

LED paneelien toiminta perustuu akryylilevyn nurjalle puolelle tehtäviin hyvin pieniin pisteisiin, joilla valoa ohjataan ulos paneelista. Ilman pintakäsittelyä valo vain kokonaisheijastuisi akryylin ylä- ja alapinnasta eikä levy hohtaisi lainkaan valoa. Jotta akryylipinta hohtaisi valoa tasaisesti, täytyy pisteiden tiheyttä ja kokoa säätää valolähteen etäisyyden mukaan.

BLU hoitaa tarvittavan pintakäsittelyn laserilla. Menetelmä on laadultaan, kestävyydeltään ja joustavuudeltaan täysin omaa luokkaansa verrattuna pintakäsittelyn tekemiseen maalilla tai mekaanisesti. Tehokas Icaro BLU ohjelmisto hoitaa myös pisteiden tiheyden ja koon säätelyn niin, että paneeli hohtaa valoa juuri halutulla tavalla – tasaisen kirkkaasti tai mukautetusti. SEI BLU mallisto täyttää teollisuuden kovimmatkin vaatimukset, josta osoituksena on markkinajohtajuus TV monitorien ja teknisen valaistuksen markkinoilla (mm. autoteollisuus, turvallisuus ja ilmailu).

BLU malliston lasertyöstökoneilla voi tehdä esimerkiksi sisustuksellisia valopintoja, näyttäviä valomainoksia tai jopa TV näyttöjä. Se on oikea valinta yrityksille, jotka jo nyt työstävät akryyliä ja haluavat laajentaa tarjontaansa kustannustehokkaalla tavalla uusiin LED tekniikan mahdollistamiin sovelluksiin. Laitteet soveltuvat myös normaaliin akryylin tasoleikkaukseen ja merkkaukseen.

BLU mallisto täyttää teollisuuden kovimmatkin vaatimukset, josta osoituksena on markkinajohtajuus TV näyttöpaneelien ja teknisen valaistuksen markkinoilla.

Tuottavuus

Järjestelmän tuottavuus jopa 100m2 / tunti, riippuen valitusta järjestelmästä ja käytetystä PMMA akryylityypistä.

Laatu

Valotehon täydellinen jakaantuminen koko työalan (aina 2500x3080mm asti) alueella. Erittäin hyvä kirkkaus (max 97% hyötysuhde) joka ei heikkene ajan myötä.

Joustavuus

Vapaus valita kaiken kokoiset PMMA levyt. Mikä tahansa muoto voidaan prosessoida yksilöllisesti.

Lataa tästä LED LGB backlight processing -esite 

SEI Mercury CO2 – Tehokkaaseen laserleikkaukseen

SEI Mercury laserleikkuri on SEI-laserleikkausjärjestelmien lippulaiva. Tämä suurikokoinen CO2-laserleikkuri on täydellinen kone leikkaamiseen ja leikkausta täydentävään merkintään. Työaloja ja järjestelmäoptioita saatavana runsaasti sopien joka käyttötarkoitukseen.

Lue lisää

SEI NRGL – Tasolaser monipuoliseen käyttöön

Uuden sukupolven NRGL on nykyaikainen laserleikkuri moneen käyttöön. Se on parhaimmillaan hieman paksumpien materiaalien leikkaamisessa, mutta sitä voidaan käyttää myös kaiverrukseen ja merkintään. Laserlaitetta saa useammalla eri työalalla ja lisävarusteita on kattava valikoima.

Lue lisää