Akryylin laserleikkaus

Akryyliä (PMMA) leikataan nykyään lähes täysin laserilla, koska laserleikkaamalla akryylin reunat saadaan kristallinkirkkaiksi eli jälkikäsittelyä ei tarvita. Useimmiten käytetään valettua akryyliä, koska siinä ei käytännössä ole sisäisiä rasituksia ja se on optisesti kirkkaampi.

SEI Mercury CO2 vaihtopöydillä

Jopa 30 mm paksut levyt voidaan leikata nopeasti, edullisesti ja joustavasti laserilla. CO2-laser mahdollistaa myös akryylin kaiverruksen tai merkitsemisen. Siksi akryyli sopii erityisen hyvin valaistun mainonnan, valaistuksen, irtomerkkien, digitaalisen tulostuksen, kylttien, POS-näyttöjen, palkintojen ja monien muiden sovellusten tarpeisiin.

Käyttämällä valettua akryyliä ja erityistä BLU (taustavaloyksikkö) -ohjelmaa, joka voidaan toimittaa SEI-laserien mukana, LED-paneelit voidaan valmistaa ennennäkemättömällä ja tasaisella valonlähteellä ja pienellä virrankulutuksella.

Yleiset akryylimerkit (polymetyylimetakrylaatti) ovat akryyli, Acrylic Glass®, PMMA, Plexiglas®, Perspex®, Altuglas®, Casocryl®, Crilux®, Deglas®, Ispaglas®, Lucryl®, Oroglas®, Paraglas®, Resart Glas®, Vedril® ja Vitredil®.

SEI Laser toimittaa suuren valikoiman laserleikkauskoneita, jotka soveltuvat erityisen hyvin akryylin laserointiin. Teolliseen käyttöön suosituin kone on lineaarimoottoreilla varustettu SEI Mercury, jota käyttävätkin lähes kaikki suuret muovinjalostusyritykset!

NRGL Laserleikkuri

Kaikki akryylin laserleikkurit varustettavissa BLU ohjelmistolla

Tämän pitkän kokemuksen pohjalta SEI on nyt esitellyt uuden BLU tuotelinjan taustavalaistujen LGP (light guide panel) paneelien tuotantoon, jolla LED teknologia pääsee oikeuksiinsa. Kaikki SEI Laserin akryylin laserleikkaukseen soveltuvat koneet voi varustaa BLU ohjelmistolla, joka mahdollistaa näyttävien, valovoimaltaan tasaisten taustavalaistujen LED-paneelien valmistuksen. BLU on pitkän tuotekehityksen tulos ja käyttötarkoitukseensa räätälöity valmis ratkaisu. Järjestelmän keskeinen osa on Icaro BLU -ohjelmisto, jonka tehokkaat algoritmit ja funktiot tekevät LED paneelien suunnittelusta helppoa ja takaavat tasaisen valovoiman koko pinnalle kappaleen koosta, muodosta ja ledien sijoittelusta riippumatta.

LGP tekniikalla toteuttujen valaistusratkaisujen etuna perinteisiin menetelmiin verrattuna on työstön nopeus, räätälöitävyys, komponenttien ja materiaalin edullisuus ja lopputuotteen ohuus ja keveys. Paneeli voidaan tehdä jopa 3mm paksusta akryylista, joskin yleisimmät paksuudet ovat 4mm ja 6mm.

LED paneelien toiminta perustuu akryylilevyn nurjalle puolelle tehtäviin hyvin pieniin pisteisiin, joilla valoa ohjataan ulos paneelista. Ilman pintakäsittelyä valo vain kokonaisheijastuisi akryylin ylä- ja alapinnasta eikä levy hohtaisi lainkaan valoa. Jotta akryylipinta hohtaisi valoa tasaisesti, täytyy pisteiden tiheyttä säätää valolähteen etäisyyden mukaan.

BLU hoitaa tarvittavan pintakäsittelyn laserilla. Menetelmä on laadultaan, kestävyydeltään ja joustavuudeltaan täysin omaa luokkaansa verrattuna pintakäsittelyn tekemiseen maalilla tai mekaanisesti. Tehokas Icaro BLU ohjelmisto hoitaa myös pisteiden tiheyden säätelyn niin, että paneeli hohtaa valoa juuri halutulla tavalla – tasaisen kirkkaasti tai mukautetusti. SEI BLU mallisto täyttää teollisuuden kovimmatkin vaatimukset, josta osoituksena on markkinajohtajuus TV monitorien ja teknisen valaistuksen markkinoilla (mm. autoteollisuus, turvallisuus ja ilmailu).

BLU malliston lasertyöstökoneilla voi tehdä esimerkiksi sisustuksellisia valopintoja, näyttäviä valomainoksia tai jopa TV näyttöjä. Se on oikea valinta yrityksille, jotka jo nyt työstävät akryyliä ja haluavat laajentaa tarjontaansa kustannustehokkaalla tavalla uusiin LED tekniikan mahdollistamiin sovelluksiin. Laitteet soveltuvat myös normaaliin akryylin tasoleikkaukseen ja merkkaukseen.

BLU mallisto täyttää teollisuuden kovimmatkin vaatimukset, josta osoituksena on markkinajohtajuus TV näyttöpaneelien ja teknisen valaistuksen markkinoilla.

Tuottavuus

Järjestelmän tuottavuus aina 100m2 / tunnissa riippuen valitusta järjestelmästä ja käytetystä PMMA akryylityypistä riippuen

Laatu

Valotehon täydellinen jakaantuminen koko työalan (aina 2500x3080mm asti) alueella. Erittäin hyvä kirkkaus (max 97% hyötysuhde) joka ei heikkene ajan myötä.

Joustavuus

Vapaus valita kaiken kokoiset PMMA levyt ja mikä tahansa muoto voidaan prosessoida yksilöllisesti.

Lataa tästä opas LED paneelien valmistamiseen laserilla

SEI Mercury CO2

SEI Mercury laserleikkuri on SEI-laserleikkausjärjestelmien lippulaiva. Tämä suurikokoinen CO2-laserleikkuri on täydellinen kone leikkaamiseen ja leikkausta täydentävään merkintään. Työaloja saatavana runsaasti sopien joka käyttötarkoitukseen; 1250×1550mm – 1500×2050mm – 1500×3080mm – 2060×3080mm – 2500×3080mm – 3200X1500mm. Sei Mercuryn perusta on jykevä ja erittäin vakaa runko. Yhdessä lineaarimoottoreiden ja optisten enkoodereiden kanssa tämä tekee Mercurystä koneen, jolla on […] Lue lisää »

Lue lisää

SEI NRGL

Uuden sukupolven NRGL on nykyaikainen laserleikkuri moneen käyttöön. Se on parhaimmillaan hieman paksumpien materiaalien leikkaamisessa, mutta sitä voidaan käyttää myös kaiverrukseen ja merkintään. Laserlaitetta saa useammalla eri työalalla ja lisävarusteita on kattava valikoima.

Lue lisää

BLU Flexi 800

Flexi BLU 800 järjestelmässä on Flexi BLU 600 järjestelmää isompi työala sekä mahdollisuus läpisyöttöpöytään.

Lue lisää

BLU Flexi 600

Flexi BLU järjestelmällä voidaan työstää taustavalaistuja LED-paneeleja erittäin nopeasti.

Lue lisää

SEI Mercury CO2 BLU

SEI Mercury BLU on taustavalaistujen paneelien tekoon optimoitu suuren työalan ratkaisu, jolla tuote voidaan kaivertaa ja leikata muotoon yhdellä työsyklillä.

Lue lisää