SEI Eureka on teolliseen käyttöympäristöön suunnitteltu laadukas laserleikkuri. Sillan ja leikkuupään kevyt rakenne sekä voimakkaat, raudattomat DC-servomoottorit tuottavat hyvän nopeuden ja kiihtyvyyden leikkauslaadusta ja paikoitustarkuudesta tinkimättä. Tämä takaa paremman tuottavuuden verrattuna kilpaileviin järjestelmiin.

Eurekan leikkuupää on ominaisuuksiltaan optimoitu tuottamaan hyvä leikkausjälki. Leikkuupäähän on mahdollista kiertää vakiovarusteena oleva 1.5mm:n suutin, joka puhaltaa voimakkaan ilmavirran tarkasti leikkausrailoon aksiaalisesti säteen kanssa. Tämä parantaa leikkausjälkeä monilla materiaaleilla.

Eurekan työtasona on tukeva kennolevy, jonka alla on tiivis imulaatikko. Hyvällä imurilla kennolevy ja imulaatikko mahdollistavat voimakkaan alipaineen tuottamisen leikattavan materiaalin alle. Tämä varmistaa, että leikattava materiaali pysyy paikallaan ja suorana, sekä imee laserleikkauksessa syntyvät käryt tehokkaasti pois leikkausrailosta.

Lisävarusteena saatava automaattiseen leikkauksen kohdistukseen käytettävä kamerajärjestelmä on peräisin SEI:n suuremmista laserjärjestelmistä. Se erottuu erinomaisella tarkkuudella sekä yksinkertaisella käytöllä ja on usein perusteena valita juuri SEI Eureka.

Sekä mekaniikka, elektroniikka, optiset osat että ohjelmistot kehitetään ja valmistetaan Italiassa. Käyttämällä vain markkinoiden parhaita komponentteja luodaan järjestelmä, joka takaa monivuotisen intensiivisen käytön tuotantoympäristössä.

Eureka on saatavilla 30 – 150W CO2 sädelähteillä. Koneen työstöala on 610 x 460mm. Motorisoidun Z-akselin liikevara on 240mm, joten laserilla voi työstää myös korkeampia kappaleita. Luonnollisesti Eureka on varustettu myös läpisyöttömahdollisuudella.

Eurekan suurin leikkausnopeus on 1200mm/s ja leikkuupään suurin kiihtyvyys 2G.

Rasterointikäytössä suurin nopeus on 2000mm/s ja suurin kiihtyvyys 4G (x-akselilla)

Eurekaan on saatavilla laaja valikoima lisävarusteita.

  • Valinnaiset leikkuupäät: linssien polttovälit 1.5″, 2.0″ tai 3.0″
  • 3D leikkuusarja mahdollistaa 3D muotojen leikkaamisen, jossa leikkuupää seuraa pinnan muotoja
  • Pyörityslaite lieriökappaleiden merkkaukseen
  • Toinen leikkuupää kahden kappaleen samanaikaiseen työstöön
  • Konenäköjärjestelmä leikattavien kappaleiden paikan tunnistukseen, jonka ansiosta SEI Eureka sopii erinomaisesti painotuotteiden ja painettujen levyjen ääriviivojen leikkaamiseen tai merkitsemiseen
  • Rullalta rullalle optio materiaalin työstämiseen suoraan rullalta
  • Kannen aukaisun ja sulkemisen automatiikka

Eureka datalehti

Katso aiheeseen liittyvä video