Vaatimattomasta 700 x 500 mm työskentelyalueesta huolimatta SEI Dragon on teolliseen käyttöympäristöön suunnitteltu laadukas lasertyöstöjärjestelmä. Sillan ja leikkuupään kevyt rakenne sekä voimakkaat, raudattomat ja hiiliharjattomat Faulhaber DC-servomoottorit tuottavat hyvän nopeuden ja kiihtyvyyden leikkauslaadusta ja paikoitustarkuudesta tinkimättä. Tämä takaa paremman tuottavuuden verrattuna kilpaileviin järjestelmiin. 

Dragonin leikkuupää on ominaisuuksiltaan optimoitu tuottamaan hyvä leikkausjälki. Leikkuupäähän on mahdollista kiertää vakiovarusteena oleva 1.5mm:n suutin, joka puhaltaa voimakkaan ilmavirran leikkausrailoon aksiaalisesti säteen kanssa. Tämä parantaa leikkausjälkeä monilla materiaaleilla.

Dragonin työtasona on tukeva kennolevy, jonka alla on tiivis imulaatikko. Hyvällä imurilla kennolevy ja imulaatikko mahdollistavat voimakkaan alipaineen tuottamisen leikattavan materiaalin alle. Alipaine varmistaa, että leikattava materiaali pysyy paikallaan ja suorana, sekä imee laserleikkauksessa syntyvät käryt tehokkaasti pois leikkausrailosta.

Lisävarusteena saatava automaattiseen kappaleen paikoitukseen käytettävä CCD kamerajärjestelmä on peräisin SEI:n suuremmista teollisuusjärjestelmistä. Se erottuu erinomaisella tarkkuudella sekä yksinkertaisella käytöllä ja on usein perusteena valita juuri SEI Dragon -järjestelmä.

Sekä mekaniikka, elektroniikka, optiset osat että ohjelmistot kehitetään ja valmistetaan Italiassa. Käyttämällä vain markkinoiden parhaita komponentteja luodaan laserjärjestelmä, joka takaa monivuotisen intensiivisen käytön teollisessa tuotantoympäristössä.

Dragonissa on huippuluokan lasersädelähde, joka reagoi nopeasti ja tarkasti tehonsäätöön. Kapasiteettivaihtoehtoina on 30-150 wattia, joten laite sopii myös paksumpien materiaalien leikkaamiseen.

Lisävarusteena saatavan CCD-kameran ansiosta SEI Dragon on ihanteellinen laite tulostustöiden ja painettujen levyjen ääriviivojen leikkaamiseen ja merkitsemiseen.

Lisätietoa valmistajan sivulta.

SEI Dragon datalehti

Katso aiheeseen liittyvä video