Laserjärjestelmät yksilöllisten puutuotteiden valmistukseen ja personointiin

Yhdistämällä puumateriaali ja lasertyöstö voidaan valmistaa näyttäviä ja yksilöllisiä puutuotteita hyödyntämällä laserkaiverrusta, lasermerkintää ja laserleikkausta. Puu soveltuu erinomaisesti laserleikattavaksi ja laserkuviointiin.

Laserlaitteiden monipuolisuuden ansiosta on nykyään mahdollista vastata markkinoiden erilaisiin tarpeisiin, kuten sisustus-, kalustus-, laivasisustus-, aseiden puuosat, auto- ja mainosmateriaalit, lelut, matkamuistot, koristeet, lahjatavarat ja arkkitehtoniset mallit.

Laserteknologia vähentää tuotantoaikoja, lisää erilaisten kustomisointien mahdollisuuksia ja pitää tuotteen laadun korkealla, koska prosessissa ei ole kuluvia työkaluja.

Laserin ansiosta voidaan nykyään toteuttaa ainutlaatuisia ja yksilöllisiä esineitä. Laser toimii eri puulajeilla: MDF ja HDF, Multiplex, vaneri ja lastulevy, luonnollinen puu, jalopuu, massiivipuu, korkki, puuviilu, yms.

Tarkkuus

Laserin avulla voidaan leikata ja kaivertaa erittäin tarkkoja yksityiskohtia puuhun tuottavuudesta tinkimättä.

Nopeus

Puun työstöprosessi laserilla on aina nopea, riippumatta työn monimutkaisuudesta ja vaaditusta tarkkuudesta.

Kestävyys

Laserviimeistelyllä saadaan aikaan erittäin hyvin aikaa kestävä lopputulos. Laserin avulla myös suunnittelijalla on vapaus toteuttaa kaikki ideat niiden monimutkaisuudesta riippumatta.

SEI Mercury CO2

SEI Mercury laserleikkuri on SEI-laserleikkausjärjestelmien lippulaiva. Tämä suurikokoinen CO2-laserleikkuri on täydellinen kone leikkaamiseen ja leikkausta täydentävään merkintään. Työaloja saatavana runsaasti sopien joka käyttötarkoitukseen; 1250×1550mm – 1500×2050mm – 1500×3080mm – 2060×3080mm – 2500×3080mm – 3200X1500mm. Sei Mercuryn perusta on jykevä ja erittäin vakaa runko. Yhdessä lineaarimoottoreiden ja optisten enkoodereiden kanssa tämä tekee Mercurystä koneen, jolla on […] Lue lisää »

Lue lisää

SEI NRGL

Uuden sukupolven NRGL on nykyaikainen laserleikkuri moneen käyttöön. Se on parhaimmillaan hieman paksumpien materiaalien leikkaamisessa, mutta sitä voidaan käyttää myös kaiverrukseen ja merkintään. Laserlaitetta saa useammalla eri työalalla ja lisävarusteita on kattava valikoima.

Lue lisää

SEI Eureka

Eureka on pienehkö CO2 laserleikkuri joka on suunniteltu ensisijaisesti nopeaan ja tarkkaan leikkaukseen. Eurekaa voidaan käyttää myös kaiverrukseen ja merkintään. Työala 610 x 460mm. Automaattisella korkeussäädettävällä pöydällä jopa 240 mm korkeille esineille.

Lue lisää

SEI H-Type

H-type on erittäin nopea CO2 laserleikkauskone. Suuri 4G:n kiihtyvyys mahdollistaa monimutkaistenkin kuvioiden nopean leikkauksen. Rasterikuvioiden merkkauksessa konetta voidaan ajaa jopa 8G:n kiihtyvyydellä.

Lue lisää

SEI Flexi 600

FLEXI 600 on 3D skannerilla varustettu työasema, joka soveltuu mainiosti ohuiden materiaalien kuten paperin, kartongin, nahan, muovikalvojen ja tekstiilien leikkaamiseen.

Lue lisää