Moniakselinen liikkuvalla merkkauspäällä varustettu LaserEvo Gantry 3D lasermerkintäkone on tarkoitettu useiden tuotteiden merkkaamiseen isoissa erissä, tai suurien pintojen erittäin tarkkaan lasermerkintään. Suljettu rakenne takaa turvallisen käytön operaattorille, sekä koneen lähettyvillä työskenteleville muille henkilöille.

LaserEvo Gantry sovelluskohteet

LaserEvo Gantry -laitteen tyypilliset käyttökohteet ovat lasermerkinnät, joihin tavalliset lasermerkintätyöasemat eivät työalan puolesta riitä. Laite on konfiguroitavissa mihin mittaan tahansa, mutta yleinen työalueen koko on esim. 1000 x 500mm.

Työpöydälle nostetaan tuotteet jigissä tai paletissa joko robotilla tai manuaalisesti. Laserkoneen liikkuva työpöytä ja lasertyöstöpää mahdollistavat hyvälaatuiset merkinnät jokaiseen kappaleeseen jigissä riippumatta kappaleiden koosta, muodoista tai materiaaleista. Monipuolisen ohjelmiston avulla voidaan tehdä yksilölliset merkinnät tuotteisiin. Merkinnät voivat olla rajoituksetta esim. logoja, viivakoodeja, QR-koodeja, tuotenimiä, tuotemerkintöjä, sarjanumeroita ja eränumeroita.

LaserEvon laitteet ja ohjelmistot voidaan yhdistää osaksi tuotantojärjestelmää helposti rajapintojen avulla. Koneen lataus ja purku voidaan myös automatisoida robotin avulla.

LaserEvo Gantry voidaan varustaa erityyppisillä kuitulaser- tai hiilidioksidisädelähteillä riippuen merkattavasta materiaalista. Lasertehovaihtoehtoja on kattavasti, merkkauspää voidaan varustaa 2D/3D-skannerilla, myös esim. MOPA-versio on saatavilla. Samalla työsyklillä voidaan merkata sekä taso-, 3D- että pyörähdyskappaleita, joten Gantry-ratkaisulla saadaan vaativammatkin tarpeet tyydytettyä.

Lähes kaikkia materiaaleja voidaan lasermerkitä, lue lisää lasermerkintää käsittelevästä blogistamme:

Lasermerkintä

LaserEvo Gantry ominaisuudet

LaserEvo Gantry lasermerkintäkone on saatavilla joko kolmella tai neljällä moottoroidulla akselilla, joita ohjataan suoraan ohjelmistolla ja näin voidaan toteuttaa täysin automaattinen merkkausprosessi isommallekin määrälle kappaleita. Moniakselisessa järjestelmässä merkintäpää liikkuu X- ja Z-akseleiden suunnassa, kun taas työtaso liikkuu Y akselin suunnassa. Myös kiinteällä pöydällä oleva konfiguraatio on mahdollinen, jossa merkintäpää liikkyy X-, Y- ja Z-suunnassa.

Vakiolaitteen työala on 700 x 300 mm, mutta se voidaan joustavasti räätälöidä merkintätarpeen mukaan. Työalue voi olla isompi, mikäli halutaan yhdellä ajolla merkitä enemmän tuotteita, tai mikäli tuotteet ovat isokokoisia. Vankka mekaniikka takaa maksimaalisen tarkkuuden ja mahdollistaa painavienkin kappaleiden merkitsemisen. Laitteen suljettu kotelo takaa turvallisen työskentelyn lasermerkinnän aikana koneen lähettyvillä ilman suojalaseja.

LaserEvo sarjamerkintä

LaserEvo teollisuusmerkintöjä sarjavalmistuksessa