Visuaalisessa viestinnässä (Visual Communication) hyödynnetään useita menetelmiä: taustavalaistusta, kylttejä ja merkkejä, digitaalisia mainosnäyttöjä, sisustussomisteita. Visuaalista viestintää ovat niin suuret, seinän peittävät valomainokset ja julisteet, kuin myös pienet mainosesineet ja painotuotteet (esitteet, käyntikortit, lehtiset).

Lasertyöstöteknologian joustavuus mahdollistaa erilaisten materiaalien työstämisen vain yhdellä koneella, pienissä tai suurissa erissä. Laserjärjestelmän helppo säädettävyys ja stabiilisuus takaa lopputuotteen tasaisen laadun sekä massatuotannossa että piensarjoissa. Laajasta tuotevalikoimastamme löydät sopivimman koneen rajoja rikkovien, tunteita herättävien, käytännöllisten ja persoonallisten visuaalisten viestien luomiseen.

Lasertyöstöä voidaan hyödyntää visuaalisessa viestinnässä monien materiaalien käsittelyyn:

TEKSTIILIT

Rullattaville kangasmateriaaleille tarjoamme kuljetinjärjestelmän, jonka avulla digitaalisesti tulostettu materiaali voidaan prosessoida nopeasti ja helposti esimerkiksi lipuiksi, viireiksi, julisteiksi tai bannereiksi. Kuljetinjärjestelmä on saatavilla koneen koosta riippuen 3,2 metrin leveyteen asti.

Valinnaisen CCD-kameran avulla leikkauskuvio voidaan paikoittaa tarkasti kankaaseen painettuun kuvioon. Järjestelmä osaa mukauttaa leikattavan ääriviivan kankaan mahdolliseen venymään.

Laserleikkaus on kosketukseton prosessi. Koska tekstiili ei joudu kosketuksiin terän kanssa, myös ohuimmat ja herkäsi venyvät kankaat voidaan leikata täydellisen tarkasti. Tekokuitukankaiden leikkauksessa laserin etuna on myös se, että useimmissa tapauksissa leikkattu reuna fuusioituu kauniisti yhteen eikä rispaannu.

Lue lisää tekstiilien leikkaukseen soveltuvista koneistamme Tekstiilit-sivulta.

PAPERI JA KARTONKI

Upean tarkkoja yksityiskohtia ilman kuluvia teriä! Lasersäteen halkaisija on järjestelmissämme erittäin pieni, minkä ansiosta pienimmätkin yksityiskohdat toistuvat tarkasti ja työstö on nopeaa. Laserleikkurilla kartongista voidaan leikata näyttäviä käynti- ja kutsukortteja, joiden suunnittelussa vain mielikuvitus on rajana. Laserilla myös esitteisiin ja mainoslehtisiin voidaan leikata täysin uutta visuaalista ilmettä antavia kuvioita ja aukotuksia.

Lue lisää paperin ja kartongin leikkaukseen soveltuvista koneistamme Paperi ja kartonki -sivulta.

TAUSTAVALAISTUT VALOPANEELIT

Suurkuvatulosteisiin yhdistettynä taustavalaistuilla valopaneeleilla voidaan tuottaa näyttäviä visuaalisia  tehosteita sisustukseen ja todella ohuita, mutta kirkkaita valomainoksia.

SEI Laserin BLU-tuotesarjan koneet on suunniteltu taustavalaistujen PMMA-akryylipaneeleiden tuottamiseen.  Taustavalaistus tehdään kaivertamalla PMMA-levyn alapintaan pieniä täpliä. Kun levyn reunoihin sijoitettujen LED-listojen valo osuu täpliin, se heijastuu täplistä ja suuntautuu ulos levystä. Järjestelmää ohjataan Icaro BLU-ohjelmistolla, jolla luodaan halutun kaltainen valaistus säätämällä kaiverretun täplityksen muotoa, tiheyttä ja täplien kokoa suhteessa etäisyyteen valonlähteestä. Järjestelmällä on mahdollista tuottaa jopa 2500mmx3080mm kokoisia paneeleita, jotka valaisevat tasaisesti koko pinta-alaltaan. Malliston nopeimmat koneet pystyvät käsittelemään PMMA-levyjä 100m2/h.

Lue lisää Taustavalaistut LED-paneelivalaisimet -sivulta

PAINETUT MUOVILEVYT

Myös painetut muovilevyt voidaan leikata täydellisesti laserleikkurilla. Tässäkin tapauksessa CCD-kamera tekee rajausmerkkien tunnistuksen niin, että leikkaus on sovitettu kuvan asentoon, kiertymiseen ja vääristymään.

 

SEI Mercury CO2 – Tehokkaaseen laserleikkaukseen

SEI Mercury laserleikkuri on SEI-laserleikkausjärjestelmien lippulaiva. Tämä suurikokoinen CO2-laserleikkuri on täydellinen kone leikkaamiseen ja leikkausta täydentävään merkintään. Työaloja ja järjestelmäoptioita saatavana runsaasti sopien joka käyttötarkoitukseen.

Lue lisää

SEI NRGL – Tasolaser monipuoliseen käyttöön

Uuden sukupolven NRGL on nykyaikainen laserleikkuri moneen käyttöön. Se on parhaimmillaan hieman paksumpien materiaalien leikkaamisessa, mutta sitä voidaan käyttää myös kaiverrukseen ja merkintään. Laserlaitetta saa useammalla eri työalalla ja lisävarusteita on kattava valikoima.

Lue lisää