Painotuotteiden jälkikäsittely

Paperi- ja kartonkituotteiden laserleikkaus tai laserstanssaus on kontaktiton prosessi, jossa hienoja yksityiskohtia voidaan toteuttaa koneillamme pienen lasersäteen avulla. Galvo-tekniikan ansiosta lasersäde liikkuu erittäin suurella nopeudella.

Laserstanssaus ovat täysin digitaalinen prosessi, jossa ei tarvita stanssilevyjä ja voit nopeasti vaihtaa seuraavaan työhön. Halutessasi jokainen kopio voi olla ainutlaatuinen.

Paperin reunojen värimuutosten välttämiseksi muutamat ominaisuudet ovat hyvin tärkeitä laadukkaissa koneissa:

  •     Lasersäteen hyvin pieni halkaisija
  •     Suuri laserteho
  •     Oikea ja tarkka tarkennus tuotteen pintaan
  •     Lasersäteen nopea liike

Näiden tekijöiden oikean yhdistelmän ansiosta on mahdollista leikata nopeasti ja vain vähän materiaalia poistaen. Tämä estää paperin reunojen värimuutoksen useimmissa tapauksissa.

Sovelluskohteet

Laserille hyvin sopivia sovelluksia ovat mm. paperikoristeet, sekä kaikenlaisten ​​painettujen materiaalien, kuten korttien, lehtisten, kutsujen, käyntikorttien, markkinointimateriaalien, kartonkikoteloiden, pakkausten, koristeiden, arkkitehtuurimallien ja taide-esineiden leikkaus.

Paperin laserleikkaukseen tarjoamme laajan valikoiman galvo-laserjärjestelmiä kaikkiin tuottavuusluokkiin pienten työpajojen tarpeista aina teolliseen massatuotantoon.  Pienimmät laitteet ovat manuaalisia tasolasertyöasemia, isommat järjestelmät täysin automaattisia suurnopeusgalvolasereita, joissa stanssaus ja nuuttaus tapahtuu samassa prosessissa tuotteen liikkuessa.

Tasotulosteiden jälkikäsittely

Tasotulosteiden jälkikäsittely leikkauksineen ja nuuttauksineen onnistuu SEI:n tasoleikkureilla. Laserin etuna on kuvioiden vapaat muodot, terävät yksityiskohdat ja prosessin nopeus sekä kulutusosien puuttuminen, joka pienentää kustannuksia. Laserleikkauslaitteilla koko tuloste voidaan leikata muotoon, rei’ittää, nuutata ja kaivertaa samalla kertaa. Tämän johdosta laser onkin valloittanut erilaisten korttien ja kartonkitulosteiden jälkikäsittelyssä nopeasti markkinaosuutta.

Tuottavuus

Aina 2500 arkkia / tunnissa asti. Kaikille kapasiteettitarpeille soveltuvat ratkaisut.

Joustavuus

Samalla järjestelmällä leikkaus/stanssaus, koristekaiverrukset, perforointi, nuuttaus.

Digitaalisuus

Voidaan yhdistää moderniin digitaaliseen työnohjaukseen, jopa suoraan web2print prosessiin. Täysin digitaalinen prosessi, joten jokainen tuote voi olla yksilöllinen ja myös erittäin pieniä sarjoja voidaan tehdä kannattavasti.

 

Paperin ja kartongin jälkikäsittely laserilla -opas

SEI Laser Infinity – Arkkiprosessiin pyöröpöydällä

SEI Laser Infinity tuoteperhe soveltuu erinomaisesti monenlaiseen korkeaa tuottavuutta vaativaan lasertyöstöön, kuten paperin, kartongin, nahan, keinonahan, tekstiilien, denimin, kumin, puun ja akryylin laserleikkaamiseen, lasermerkkaukseen ja laserkaivertamiseen täysin digitaalisena prosessina. Erittäin pieni lasersäde, alle 35 mikronia, ja 4-akselinen galvo-tekniikka (Infinity 3550 mallissa 3-akselinen) takaa täydellisen tuloksen koko työalalle. Infinity 3550 mallissa Z-akseli on moottorikäyttöinen ja se […] Lue lisää »

Lue lisää

SEI PaperOne Laserstanssi – Painotuotteiden prosessointiin

SEI PaperOne laserstanssi on ihanteellinen laite esitteiden, korttien, kartonkilaatikoiden ja muiden kaupallisten painotuotteiden digitaaliseen jälkikäsittelyyn. Laserstanssaus tehdään  arkkien liikkuessa ilman, että arkkien on pysähdyttävä. Optiona on myös saatavilla nuuttaustoiminto osaksi jälkikäsittelyprosessia. Digitaalinen prosessi mahdollistaa tuotannon pienet kulut vähäisen henkilöstötarpeen johdosta. Digitaalinen laserstanssaus mahdollistaa erittäin pienet ja tarkat yksityiskohdat materiaaliin. Näin ollen se ei ainoastaan korvaa vanhaa […] Lue lisää »

Lue lisää

SEI NRGL – Tasolaser monipuoliseen käyttöön

Uuden sukupolven NRGL on nykyaikainen laserleikkuri moneen käyttöön. Se on parhaimmillaan hieman paksumpien materiaalien leikkaamisessa, mutta sitä voidaan käyttää myös kaiverrukseen ja merkintään. Laserlaitetta saa useammalla eri työalalla ja lisävarusteita on kattava valikoima.

Lue lisää