Painotuotteiden jälkikäsittely

Paperi- ja kartonkituotteiden laserleikkaus tai laserstanssaus on kontaktiton prosessi, jossa hienoja yksityiskohtia voidaan toteuttaa koneillamme pienen lasersäteen avulla. Galvo-tekniikan ansiosta lasersäde liikkuu erittäin suurella nopeudella.

Laserstanssaus ovat täysin digitaalinen prosessi, jossa ei tarvita stanssilevyjä ja voit nopeasti vaihtaa seuraavaan työhön. Halutessasi jokainen kopio voi olla ainutlaatuinen.

Paperin reunojen värimuutosten välttämiseksi muutamat ominaisuudet ovat hyvin tärkeitä laadukkaissa koneissa:

  •     Lasersäteen hyvin pieni halkaisija
  •     Suuri laserteho
  •     Oikea ja tarkka tarkennus tuotteen pintaan
  •     Lasersäteen nopea liike

Näiden tekijöiden oikean yhdistelmän ansiosta on mahdollista leikata nopeasti ja vain vähän materiaalia poistaen. Tämä estää paperin reunojen värimuutoksen useimmissa tapauksissa.

Sovelluskohteet

Laserille hyvin sopivia sovelluksia ovat mm. paperikoristeet, sekä kaikenlaisten ​​painettujen materiaalien, kuten korttien, lehtisten, kutsujen, käyntikorttien, markkinointimateriaalien, kartonkikoteloiden, pakkausten, koristeiden, arkkitehtuurimallien ja taide-esineiden leikkaus.

Paperin laserleikkaukseen tarjoamme laajan valikoiman galvo-laserjärjestelmiä kaikkiin tuottavuusluokkiin pienten työpajojen tarpeista aina teolliseen massatuotantoon.  Pienimmät laitteet ovat manuaalisia tasolasertyöasemia, isommat järjestelmät täysin automaattisia suurnopeusgalvolasereita, joissa stanssaus ja nuuttaus tapahtuu samassa prosessissa tuotteen liikkuessa.

Tasotulosteiden jälkikäsittely

Tasotulosteiden jälkikäsittely leikkauksineen ja nuuttauksineen onnistuu SEI:n tasoleikkureilla. Laserin etuna on kuvioiden vapaat muodot, terävät yksityiskohdat ja prosessin nopeus sekä kulutusosien puuttuminen, joka pienentää kustannuksia. Laserleikkauslaitteilla koko tuloste voidaan leikata muotoon, rei’ittää, nuutata ja kaivertaa samalla kertaa. Tämän johdosta laser onkin valloittanut erilaisten korttien ja kartonkitulosteiden jälkikäsittelyssä nopeasti markkinaosuutta.

Tuottavuus

Jopa 2500 arkkia / tunnissa. Kaikille kapasiteettitarpeille soveltuvat ratkaisut.

Joustavuus

Samalla järjestelmällä leikkaus/stanssaus, koristekaiverrukset, perforointi, nuuttaus.

Digitaalisuus

Voidaan yhdistää moderniin digitaaliseen työnohjaukseen, jopa suoraan web2print prosessiin. Täysin digitaalinen prosessi, joten jokainen tuote voi olla yksilöllinen ja myös erittäin pieniä sarjoja voidaan tehdä kannattavasti.

 

Paperin ja kartongin jälkikäsittely laserilla -esite

SEI PaperOne 3500

SEI PaperOne 3500 on digitaalinen laserstanssi ohuiden arkkien koristeluun ja leikkaamiseen. Arkkikoko max. 375 x 1050 mm

Lue lisää

SEI Origami

SEI Origami on digitaalinen 3D tulostin nuuttaustyökalu valmistukseen PaperOne 7000 ja 5000 kartongin leikkaus ja nuuttauskoneita varten.

Lue lisää

SEI PaperOne 5000

SEI PaperOne 5000 on laserstanssi, joka on luotu papereiden, PET-, PP-, BOPP-materiaalien ja kartongin laserleikkuuseen ja digitaaliseen jälkikäsittelyyn. Arkkikoko max. 750 x 535 mm.

Lue lisää