Laserit pakkausteollisuudessa

Taitettavien pahvipakkausten valmistuksessa entistä pienemmät sarjat ovat yleistymässä. Osittain tämän mahdollistaa digitaalisen painotekniikan yleistyminen, joka on seurausta mustesuihkutekniikan kehittymisestä ja kustannusten laskusta suhteessa analogisiin painotekniikoihin.

Kuluttajan huomion herättämiseksi tuotepakkausten ulkonäköön ja muotoon kiinnitetään yhä enemmän huomiota. Pakkauksia myös muutetaan entistä useammin. Laserstanssaus tai laserleikkaus tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet tuotepakkausten personointiin.

Käyttämällä yhtä tai useampaa galvo-laseria, painetut arkit voidaan rei’ittää ja tehdä taittoreunat yhden prosessin aikana. Taitettavat pahvilaatikot voidaan tehdä lähes minkä tahansa muotoisiksi sekä koota nopeasti ja joustavasti.

Tarkkojen yksityiskohtien leikkaaminen laserilla mahdollistaa muodot ja kuviot, joita kilpailevilla tekniikoilla ei ole mahdollista toteuttaa. Lisäarvoa tuo myös yksilöllisten nimien tai kuvioiden lisääminen täysin digitaalisen laserprosessin avulla. Myös nuuttaukset voidaan toteuttaa taitoskohtiin laserilla ja muutamissa laitemalleissa myös mekaanisesti.

Selkeä etu digitaalisessa laserjälkikäsittelyssä on myös se, että ei ole tarvetta investoida mekaanisiin stansseihin ja stanssilevyjen varastointiin. Uuden tuotteen valmistus voidaan aloittaa heti kun suunnitelma on valmiina, eikä stanssien valmistuksesta johtuvaa odotusaikaa ole.

Taivekartonkipakkausten tuotantoon laserilla tarjoamme useita tätä sovellusta varten kehitettyjä järjestelmiä, jotka perustuvat pääasiassa erittäin nopeaan galvo-lasertekniikkaan. Taivekartonkipakkausten tuottajana voit tuoda selkeän lisäarvon pakkausiin SEI laserjärjestelmien avulla.

Tuottavuus

Usean laserlähteen yhtäaikainen käyttö samalla linjalla mahdollistaa jopa 2500 arkkia / tunti tuotantonopeuden.

Joustavuus

Leikkaus, perforointi ja nuuttaus kaikki samassa prosessissa. Digitaalisen prosessin ansiosta korkein mahdollinen joustavuus.

Digitalisointi

Yhteensopiva moderneihin työnkulkua ohjaaviin järjestelmiin ja web2print prosesseihin.

Lataa paperin ja kartongin jatkojalostus laserilla -esite

SEI NRGL – Tasolaser monipuoliseen käyttöön

Uuden sukupolven NRGL on nykyaikainen laserleikkuri moneen käyttöön. Se on parhaimmillaan hieman paksumpien materiaalien leikkaamisessa, mutta sitä voidaan käyttää myös kaiverrukseen ja merkintään. Laserlaitetta saa useammalla eri työalalla ja lisävarusteita on kattava valikoima.

Lue lisää