Tekstiilien laserleikkaus NRGL Textile koneella

SEI NRGL Textile on suurikokoinen CO2-tasolaserjärjestelmä tekstiilien laserleikkaukseen ja kuviointiin jopa 3 200 x 2 000 mm kokoisella työalalla. Soveltuvia materiaaleja ovat mm. nahka, keinonahka, kumi, luonnonkuitukankaat, synteettiset kankaat, tekniset tekstiilit, lasikuitu- ja muovikalvot.

Metallinen kuljetinhihna yhdessä purkuspöydän kanssa takaa kankaan kuljetuksen kangasta rasittamatta. Tekstiilien leikkaaminen laserilla on kosketukseton prosessi, joten leikkauksen aikana ei synny venymistä joka muuttaisi tekstiiliä. Purkupöytä mahdollistaa leikattujen kappaleiden keräämisen helposti.

Purkupöydän lisäksi on mahdollista valita myös takaisinrullausyksikkö, jossa jäännösmateriaali rullataan uudelleen leikkaamisen jälkeen. Valinnaisen kohdistuskameran avulla voidaan tunnistaa kohdistusmerkit, jotta painetut tekstiilit voidaan helposti leikata oikeaan muotoon.

SEI NRG-L Textile kone on varustettu 6 servomoottorilla, jotka tuottavat suuren dynamiikan ja leikkausnopeuden. Laitetta on saatavana eri kokoisilla työpöydillä ja lasertehoilla 150-350 wattia tarpeen mukaan.

SEI NRG-L Textile koneessa on savukaasujen imu integroituna leikkauspäähän jolloin savu saadaan tehokkaasti poistettua, eikä se pääse vaikuttamaan leikkausprosessiin tai hajuna leikattavaan kankaaseen. Laite on varustettu myös optisella turvajärjestelmällä, joten erillisiä turvalaitteita ei tarvita.

SEI NRG-L laserleikkuri on ihanteellinen laite seuraaviin sovelluskohteisiin:

Tekniset tekstiilit
Sisustus
Muoti
Lippuvalmistus
Opasteet & Visual Communication
Laivanrakennus ja -sisustus
Autoteollisuus

Järjestelmän ominaisuudet

 • Sovellukset: leikkaus, kaiverrus, merkkaus, perforointi
 • Varustettu auki- ja kiinnirullaimella
 • Suunniteltu erityisesti kankaiden prosessointiin
 • Korkea tuottavuus ja korkea tarkkuus
 • CCD kamera paikoitusta ja kohdistusmerkkien hakua varten
 • Maksimi työalue: 3200×2000 mm
 • Icaro Textile ohjelmisto, jolla muutamalla yksinkertaisella stepillä voidaan prosessoida vektorikuvat, rasteri grafiikat ja
  koristelut sekä optimoida leikattavan materiaalin kulutus.

Järjestelmän optiot

 • Mahdolliset fokusetäisyydet: 3,75”, 5”, 7,5”
 • Kuljetin rullamateriaalien prosessointia varten
 • Aukirullain, kiinnirullain
 • Täyttö- ja purkupöytä, jonka avulla tuotantoaika voidaan minimoida työstön aikaisen purun ansiosta
 • Savukaasuimuri

SEI Laser Textile sarjan koneet FFP3 hengityssuojainten tuotannossa

NRGL Textile soveltuu hyvin hengityssuojainten suodatinmateriaalin laserleikkaukseen suoraan rullalta. Järjestelmä on integroitavissa robotisoituun noukintaan valmiin robottirajapinnan kautta. Samalla järjestelmällä voidaan leikata myös maskien ja venttiilien muoviosia. Erittäin suuren kapasiteetin tuotantojärjestelmissä voidaan käyttää SEI Matrix Textile laserskannerijärjestelmää, jolla leikkausnopeus voidaan moninkertaistaa. Kaikki Textile sarjan koneet kykenevät käsittelemään rullalla olevaa materiaalia.

Kuten kaikki muutkin SEI-laserjärjestelmät, SEI NRGL Textile on suunniteltu korkealaatuiseksi teolliseksi laserjärjestelmäksi. Sekä mekaniikka, elektroniikka, optiset osat että ohjelmistot kehitetään ja valmistetaan Italiassa. Markkinoiden parhaiden laserlähteiden käyttäminen takaa pitkäikäisen intensiivisen käytön tuotantoympäristössä.

Lataa tästä SEI Textile koko tuoteperheen esite

NRGL Textile esite

Katso aiheeseen liittyvä video